14 Mayıs 2016 Cumartesi

İnsanlığın Aile Günü Kutlu Olsun.

KUTLANASI GÜN
Herkesin bir ailesi vardır. Belki herkesin babası, annesi hayatta değil ama her insanın ailem diyebileceği birileri mutlaka vardır. Bu bazen komşu, bazen bir kedi de olabilir.
Önemli olan sevmektir. Önemli olan emek vermektir. Ve emek vermek de saygı duyarak, hoş görü göstererek, paylaşarak olur. Bunlar insanları bir arada tutar. Ne kadar çok paylaşım ve emek varsa o kadar güçlü bağ oluşur.
En güçlü bağ da ailedir. İnsan ailem dediği diğer insanlar sayesinde bu sınırları belirsiz hayatta savrulmaktan kurtulur. Yine insan bu güçlü bağa tutunarak, sınırlarını zorlar, daha önce gitmediği yerlere gitmek için cesaret bulur.
Bir de aile bir eve sığmaz. Sadece bir evde yaşamaz. İnsanlar başka başka kıtalarda olsalar bile, gönülleri birlikte atıyorsa bu yeterlidir.

Biliyor musun? Biraz düşününce hepimiz ‘insanoğluyuz’. Hepimiz ‘insanlık’ denen büyük ailenin bir üyesiyiz. Ancak dünyanın büyük çoğunluğu bunu fark etmediği için savaşlar ve yoksulluk var. Belki de bir gün gelecek ve Dünya’ya, bu gerçeği anlatabileceğiz.
Bora Serhat Çelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder